Pritisk

by piskec 24. oktober 2013 15:31

Pri prvem tehničnem po štiridesetih so seveda ugotovili, da sem neozdravljivo bolan.

Skratka, da imam previsok pritisk in da je treba podpirat farmacijo. Vsakodnevno.

Čemur sem se seveda - po kar nekaj časa jemanja tablet - uprl. In začel bolj zdravo živet.

Nehal kadit. Nehal kavo pit. Omejil sol na (proti prej) neznatne količine. Omejil hrano (ampak pri kilah nič ne pomaga). Več zdrave hrane, zelenjave. Se začel ukvarjat z rekreacijo, tekom, hribi. Nič mesa (to sicer nima nič s tem, ampak vseeno). Nič piva. Nič stresa. Dobra služba (brez službe). Skratka, z vsem, kar naj bi pomagalo pri zmanjševanju visokega pritiska!

Pa je kaj pomagalo?

Ne. Nič ni pomagalo. Nada. Niente. Čista 0.

Kako leto nisem jemal tablet, ves vesel, da mi gre dobro, kaj dobro, super! Pa se je izkazalo, da mi je šlo super točno do trenutka, ko sem si šel bedak spet izmerit pritisk. In se mi je zdelo, kot da sem v nekem kvantnem svetu, ko takoj ko hočeš opredelit stanje, ga s tem tudi uničiš.

Presneti kvanti, no, zato je bil pritisk tako visok.

Pravzaprav je bil tako visok, da sem sklonil glavico in se ponižno osramočen odvlekel k zdravniku. Po tablete.

(Tole je zdaj malo drame, resnica je mnogo bolj banalna - običajno čakam Heleno, da gre k zdravnici - imava namreč isto - in ji potem naročim, da še meni prinese.... Jah, ampak malo dramatičnosti se bolje sliši, ni res?)

In zdaj spet goltam te tablete in pritisk je super. No, v mejah normale - kot da bi spet imel 20 let.

Ampak zaspan sem pa tako hudo, da... da... 

opsa, se opravičujem, malce sem zakinkal. Torej... hm, kje sem že ostal... aha, pri zaspanosti! Ja, ah, zaspan sem pa res. Od jutra do jutra. Pa lahko celo noč spim. Pa opoldne malo zadremam, pa popoldan še malo več zadremam, pa zvečer spet komaj zdržim do enajstih. In potem zjutraj ob sedmih komaj spet vstanem.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ni tale nizek pritisk zame. Mogoče bom zaradi tablet res dlje živel, ampak bom pa vsa ta leta prespal. A se to res splača?! Tole bo treba res enkrat dobro pretehtat.

Kako hudo je s to zaspanostjo, naj priznam, do kam je to že prišlo - počasi bom začel verjeti v teorije zarote, sploh o chemtrailih in zapraševanju. "Sleep induced" mi gre kar naprej po glavi.

Zdi se, da jim povsem uspeva. Vsaj pri meni.

 

Tags:

osebno

Komentarji (9) -

Wega
24. 10. 2013 21:45:39 #

Koliko pa je višji od mojega, če se spomniš meritev na B10k? ker jaz sem zaspan brez tablet...

Maša
25. 10. 2013 10:08:53 #

ampak si zihr, da nisi imel visokega pritiska samo takrat, ko si si ga meril? si delal meritve recimo eno daljše obdobje, v enakem času dneva, po recimo trikrat, v umirjenem okolju in te reči? če bi men štelo samo takrat, ko mi ga pri dohtarju izmerijo, bi bla zdej ne samo na tabletih, verjetno še kaj slabšega Smile ne rečem, da je to  pri vseh tako, ampak velikokrat pa je tako.

piskec
25. 10. 2013 11:57:26 #

Rado, to pa dela cviček, ne pa pritisk...

Maša, seveda, merim si kar stalno. Pri dohtarju je pa tako ali tako brezupno, pri meni je sindrom bele halje +30. Pol pa umeri svoj merilec, saj ne zna kazat tako visoko... Smile

Maša
25. 10. 2013 12:12:34 #

joj, pri meni enako! sestre s stola padajo, ko mi merijo Smile) samo doma imam pa lepo normalnega, na srečo.

vreme
26. 10. 2013 16:18:20 #

Zame nič novega, vse poznano. Najboljše zdravilo proti zaspanosti pa je miganje ;)

piskec
28. 10. 2013 09:50:02 #

Miganje, ja... Enkrat sem celo razmišljal, če bi lahko spal med tekom. Celo poskušal sem, pa ni bilo ravno spodbudno, ni šlo...

Tomaž
29. 10. 2013 21:44:49 #

1. kaj me matraš s tem računanjem kolk je 7+4, k glih s 7 nisem nikoli znal seštevat Smile

2. omejil hrano, čike preč, pivo tut ?! Smile pa se spomnim, kako si me debelo gledal, ko sem jaz to ...tko . pred ene 10+ leti. No - sam stvar je v tem.. zakaj sploh pišem odgovor: spravlam se k dr. tut jaz. tko že nekaj časa. Ampak zdaj bom zgleda moral res it Frown si doma merim pritisk, in je delno zvišan. od česa???? Pa še druge težave mam, tako da to "zdravo prehranjevanje" my ass - pomoje sem se glih s tem čist razštelal - da ne govorim o chemtrailih in vsem ostalem - ker bom res postal še beleiver v to sranje.  Zanč sm že gledal v črte od avionov, pa gruntal, zakaj jih je tolk, pa da se slabo počutim ZIHR, ker sem občutljiv na to ;Smile)))

3. ..če je bil to prvi tehnični - kaj pa če si mel pritisk visok "od zmeraj"?

4. med maršem so pa menda znali spat rimski vojaki. Tko da - če rabiš kolega, da bi spala med tekom - povej, pa pridem zraun Smile))

piskec
30. 10. 2013 16:16:42 #

Tomaž, pejva po vrst:

1) na listek si 11 zapiš. Čeprav me matra, da bi vas mučil in vsakič cifre spremenil. To bo šele komentarjev!

2) Ja, ja, deset let nazaj... kaj sem pa jaz takrat vedel, kaj je preveč kil, kaj je putika, kaj je visok pritisk, itd., takrat sem bil še mlad!
A veš, mogoče bi bil pa še bolj razštelan, če bi ne-zdravo jedel. Vsakemu od nas počasi leta dodajajo svoje. Počasi, a sigurno.
Ampak, da se slabo počutiš je pa jajc. Samo, da mi ne boš začel kisa po tleh polivat...

3) Najbrž sem ga imel res. Ampak enkrat v času je treba nekaj narest glede tega. Pa itak zdravnik *vedno* kaj odkrije... Mogoče je pritisk še najboljš.

4) hodit pa spat že skoraj znam! Tečt in spat mi pa še dela težave.

;)))

Tomaž
4. 11. 2013 19:37:52 #

se morva kej v živo videt. vsaj na 10 let 1x, no Smile

P.S. seveda sem spet pozabil to enajstko ! grrr

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS